У Німеччині майже паралізований залізничний рух через страйк

П'ятниця, 21 квітня 2023, 11:43 -

У Німеччині з раннього ранку 21 квітня робота залізниці майже повністю зупинилася через страйк співробітників одразу кількох залізничних компаній.

Про це повідомляє Spiegel.

Страйк почався вже з 3 години ранку п’ятниці – страйкують учасники профспілки EVG. Анонсуючи страйк, там обіцяли, що у Німеччині під час нього "не курсуватиме жоден потяг".

Протест працівників залізниці вплине як на тисячі людей, які їдуть на роботу приміськими електричками S-Bahn, так і на мандрівників більш далеких маршрутів. 

Реклама:

Регіональні потяги стоятимуть орієнтовно до 11.00, а більш-менш нормальна робота залізниці відновиться в другій половині дня. Втім, оператор залізниці очікує проблем з далекими рейсами і згодом протягом дня. 

Страйкують не лише залізничники, але й деякі працівники автобусних перевізників.

На додачу, у п’ятницю у пів десятка німецьких аеропортів триває страйк профспілки Ver.di – як вже повідомлялося, це працівники контролю безпеки, тому з цих аеропортів не зможе відправитися з пасажирами жоден рейс. Страйк охоплює аеропорти Гамбурга, Кельна, та Дюссельдорфа, з п’ятниці до нього додається аеропорт Штутгарта і Карслруе.

Реклама:

Це вже другий страйк у трудовій суперечці між EVG і залізничними компаніями. Під час першого страйку 27 березня EVG і Ver.di скоординували дії і таким чином ще більше ускладнили поїздки у цей день. Транспортного колапсу, втім, не було – вочевидь, люди врахували страйк у своїх планах і підлаштувалися під обставини.

Європейська правда

Реклама: