Польща ймовірно перегляне перелік продуктів, заборонених для імпорту з України

Середа, 19 квітня 2023, 17:22 -

Польща ймовірно змінить перелік української сільськогосподарської продукції, ввезення якої заборонила минулої суботи у зв’язку з негативними наслідками для власних фермерів.

Як повідомляє "Європейська правда", про це у коментарі RMF FM розповів міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус. 

Міністр зазначив, що оголошений 15 квітня перелік забороненої до ввезення продукції може змінитися – скоріш за все, з нього вилучать м’ясо, вина та живу худобу. 

Коментуючи анонсовані заходи відстеження українського зерна, яке прямує через Польщу транзитом, міністр зазначив, що GPS-маячки будуть застосовуватися до вантажів, які везуть автомобільним та залізничним транспортом. Втім, транспортні засоби можуть для цього групувати, а не створювати трекер для кожної фури з вантажем. 

Реклама:

"Транспортні засоби можуть об’єднувати у групи. Не можу сказати, чи це буде 10, чи 20 машин – рішення буде за митною службою", – пояснив міністр. 

Напередодні Україна домовилась із Польщею про розблокування транзиту свого зерна: вантажі з України будуть контролювати за допомогою системи SENT, щоб знати, чи справді вони виїхали з Польщі.

Європейська комісія привітала угоду між Польщею та Україною щодо транзиту українського зерна, однак підкреслила, що не змінила свою позицію про неприйнятність односторонніх дій Варшави.

Реклама:

Окрім Польщі, імпорт українських сільгосптоварів заборонили також Угорщина, Словаччина та Болгарія, у Румунії лунають заклики до цього через шкоду для місцевих фермерів у зв’язку з нижчими цінами української продукції.

Європейська правда

Реклама: