Німеччина просить Євросоюз запровадити санкції проти російської атомної енергетики

Понеділок, 17 квітня 2023, 20:19 -

Федеральне міністерство економіки Німеччини звернулось до Європейської комісії з пропозицією запровадити обмеження проти цивільного атомного сектора Росії в межах наступного пакета санкцій.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву міністерства.

"Федеральний уряд висловився в розмові з Європейською комісією на користь включення цивільного ядерного сектору (до санкцій проти РФ – ред.). Це має стати частиною наступного пакета санкцій", – йдеться в повідомленні.

Мінекономіки Німеччини заявило, що включення ядерного сектору в наступний пакет санкцій ЄС проти Росії займе певний час, але зазначило, що такі заходи мають бути впроваджені протягом перехідного періоду.

Реклама:

"Важливо, однак, щоб ми почали й не ухилялися від рішучих дій і в цій сфері", – наголосили в міністерстві.

Раніше на користь санкцій проти ядерної енергетики РФ неодноразово висловлювався очільник відомства, віцеканцлер Німеччини Роберт Габек.

Однак для запровадження будь-яких санкцій необхідна згода всіх країн ЄС, а Угорщина, як відомо, пообіцяла виступати проти будь-яких обмежень на російську ядерну енергетику.

Реклама:

За неофіційною інформацією, Литва запропонувала європейським партнерам санкції проти ядерної енергетики Росії з винятками для Угорщини.

Європейська правда

Реклама: