Україна внесла Xiaomi до переліку міжнародних спонсорів війни

Четвер, 13 квітня 2023, 19:59 -

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло китайську корпорацію Xiaomi до переліку міжнародних спонсорів війни. 

Про це повідомила пресслужба НАЗК.

Компанію внесли до переліку міжнародних спонсорів війни через продовження роботи в РФ після початку великої війни. Крім того, Xiaomi досі залишається лідером з продажів смартфонів в Росії.

З 2018 року й до сьогодні Xiaomi займає перше місце з продажів в інтернет-магазинах агресора, а також має велику мережу офіційних авторизованих роздрібних магазинів Mi Store по всій країні.

Реклама:

Xiaomi збільшила поставки в РФ на 39% у третьому кварталі 2022 року порівняно з попереднім – тобто, поки тривала велика війна. Протягом 2022 року року Xiaomi подвоїла свою частку ринку: у липні 2022 року Xiaomi та її суббренд POCO разом займали 42% російського ринку смартфонів та займали перше місце за обсягом продажів.

Російський ринок для китайської компанії є надзвичайно важливим, тож Xiaomi не оголошувала про свої плани щодо виходу з РФ, хоча і з весни торік не вела маркетингову діяльність у державі-агресорці.

За офіційним даними, у 2021 році російський підрозділ Xiaomi отримав виручку на 202 млн дол, з яких потім сплачуються податки, на які РФ утримує свою армію.

Реклама:

Зараз Xiaomi активно відновлює набір персоналу до російських офісів та оголосила про офіційний старт продажів флагманських смартфонів, що свідчить про наміри компанії відновити повноцінну присутність у росії. 

Відтак, Xiaomi Corporation спонсорує військову агресію, наголошують у НАЗК.

В агентстві також нагадали, що у 2021 році компанія стала лідером за обсягом виробництва смартфонів у світі, також виробляє побутову техніку, планшети, смарт-годинники, програмне забезпечення, електросамокати, електровелосипеди та багато іншого.

Реклама: