СБУ викрила газотрейдера, який міг зірвати опалювальний сезон на Дніпропетровщині

Четвер, 13 квітня 2023, 13:22 -

СБУ заявила про викриття масштабної схеми привласнення грошей "Нафтогазу" приватним газотрейдером: зловмисники завдали збитки держкомпанії на понад 37 млн грн, а також могли зірвати опалювальний сезон на Дніпропетровщині у 2020-2021 роках.

Про це повідомляє пресслужба СБУ в Telegram.

"До організації оборудки причетний топменеджмент столичного підприємства-газотрейдера. У 2020 році ця компанія з Києва уклала угоду з одним із теплогенеруючих підприємств Дніпропетровщини", - заявили у відомстві, не називаючи компанію.

Незважаючи на умови договору, у середині лютого 2021 року ця компанія повністю припинила поставки блакитного палива в регіон.

Реклама:

У ситуацію втрутилася держава, оскільки гарантом безперебійного теплопостачання населенню є уряд. Таким чином, газ для опалення Дніпропетровщини брали із ресурсу "Нафтогазу".

Але "Нафтогаз" не отримав за це кошти, додали в СБУ.

"Внаслідок використання приватною компанією з Києва недостовірних відомостей в офіційних документах, усі гроші від теплогенеруючого підприємства Дніпропетровщини пішли на рахунки столичної компанії.

Реклама:

Пізніше посадовці цієї структури легалізували кошти через підконтрольні комерційні структури. Також задокументовано декілька переказів на особисті банківські картки фігурантів", - йдеться у повідомленні.

На підставі зібраних доказів правоохоронці повідомили директору, комерційному директору, юрисконсульту компанії-газотрейдера, а також їхньому спільнику про підозру за трьома статтями ККУ, зазначили в СБУ.

ДоповненоЯк повідомили УП в Офісі генпрокурора, 13 квітня Печерський районний суд Києва обрав усім чотирьом фігурантам справи запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Прокурори наполягали на триманні під вартою з альтернативою застави по 37 млн. грн кожному (на суму заподіяних збитків). Офіс генпрокурора буде оскаржувати нинішнє рішення суду.

Економічна правда

Реклама: