Світовий банк дасть Україні ще 200 мільйонів доларів на відновлення енергетики

Четвер, 13 квітня 2023, 09:00 -

Керівний директор Світового банку Анна Б’єрде й український прем'єр-міністр Денис Шмигаль підписали в Вашингтоні угоду про надання Україні ще 200 мільйонів доларів на відновлення енергетики.

Джерело: Денис Шмигаль у Telegram і Facebook

Пряма мова: "Світовий банк надасть Україні додаткові $200 млн на відновлення енергетики! Щойно у Вашингтоні підписали угоду з керівним директором Світового банку Анною Б’єрде".

Деталі: Шмигаль зазначив, що відновлення України розпочинається вже цього року, і енергетика – один із пріоритетів. 

Реклама:

За словами прем'єра, залучені від Світового банку кошти буде скеровано на відбудову електромережі та систем теплопостачання в Києві, Харкові, Миколаєві, Сумах та містах Чернігівської області. 

Також на зустрічі з представниками Світового банку обговорили спільну роботу в межах міжвідомчої платформи координації донорів ("Фінансовий Рамштайн").

Пряма мова: "Спільно зі Світовим банком готуємо до реалізації і проект страхування воєнних ризиків для іноземних інвестицій. Це ключовий інструмент, аби залучити ці інвестиції вже зараз, не чекаючи завершення війни. 

Реклама:

Вдячні партнерам зі Світового банку за підтримку України та нашої програми відновлення, яка стане найбільшим проектом відбудови в Європі з часів Другої світової війни".

Українська правда

Реклама: