Росія різко збільшить експорт дизпалива до Бразилії у квітні – Argus

Середа, 12 квітня 2023, 15:47 -

Очікується, що імпорт дешевшого дизпалива з Росії в Бразилії у квітні різко зросте, склавши 53% від загального обсягу дизельного палива, що поставляється в країну, в порівнянні з 0,2% роком раніше.

Про це пише Reuters із посиланням на агентство Argus, що займається моніторингом цін на сировинні товари.

Оцінка враховує очікувані поставки російського дизельного палива на 10-15 суднах, які зазвичай перевозять близько 50 тис кубометрів, повідомила агентству Reuters на заході в Сан-Паулу фахівець з ринку дизельного палива Argus Габріель Морейра.

"Конкурувати складно, російське дизельне паливо коштує нижче відпускної ціни нафтопереробних заводів і нижче вартості продукту, що імпортується з інших країн", - сказала вона.

Реклама:

Дані, зібрані Argus, також вказують на те, що російський продукт відвойовує частку ринку у американського дизельного палива, на яке традиційно припадає більша частина імпортованого Бразилією продукту, яка закуповує близько 30% своїх потреб за кордоном.

За словами голови Бразильської асоціації імпортерів палива Сержіо Араужо, російське дизельне паливо надходить до Бразилії приблизно на $0,20-0,30 за галон дешевше, ніж імпорт з інших країн.

За його словами, Росія розширює експорт дизельного палива до Бразилії, незважаючи на заборони на російський продукт з боку Європи, яка була основним покупцем до того, як РФ почала вторгнення в Україну минулого року.

Реклама:

Бразилія не має обмежень на імпорт російського дизельного палива, незважаючи на широкі міжнародні санкції. Однак деякі компанії все ще уникають можливості купувати російське паливо, побоюючись фінансових санкцій, пов'язаних з дотриманням правил.

У 2022 році в імпорті дизельного пального до Бразилії все ще домінував американський продукт, який становив 57,2% ринку, тоді як на Росію припадав лише 1%, згідно з урядовими даними, зібраними Argus.

Економічна правда

Реклама: