Санкції проти "Росатому" блокують Угорщина, Болгарія та Франція - ЗМІ

Четвер, 9 березня 2023, 14:06 -

Щонайменше три країни Євросоюзу - Франція, Угорщина та Болгарія - блокують запровадження санкції проти "Росатому", для такого рішення потрібна згода всіх 27 держав-членів.

Про це повідомило польське агентство PAP з посиланням на джерела, передає liga.net.

"Найбільшим прихильником співпраці з Росатомом в атомній енергетиці є Франція. Найгучніші – угорці, які, коли йдеться про санкції щодо Росатому, посилаються на національну безпеку. Болгарія також каже про занепокоєння щодо безпеки постачання [ядерного палива]", – розповів один зі співрозмовників агентства у ЄС.

Санкції проти російської атомної енергетики є основною вимогою України, яка просить ЄС зайнятися питанням ядерного палива.

Реклама:

"Українська сторона просить ЄС зайнятися питанням ядерного палива, вказуючи на те, що Росатом зрозумів, що має захисну парасольку в ЄС і все, що його стосується, виключено з-під санкційної загрози", - розповіло джерело к реівництві ЄС.

Крім цього, "Росатом" почав активну діяльність у сферах, не пов’язаних строго з атомною енергетикою.

Нагадуємо:

Реклама:

Британія оголосила новий пакет санкцій проти Росії, який має закрити можливості для експорту всього, що Кремль використовує для війни, а також проти нових фізичних осіб - у тому числі посадовців "Росатому" та ще двох компаній російського ВПК.

Читайте також: Захід боїться вводити санкції проти "Росатома". Чому?

Реклама: