Бізнес у РФ: італійського виробника цементу Buzzi Unicem внесли до списку міжнародних спонсорів війни

Середа, 8 березня 2023, 20:40 -

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло італійського виробника цементу Buzzi Unicem до списку міжнародних спонсорів війни через ведення бізнесу в РФ.

Про це повідомляє пресслужба НАЗК у Telegram.

"НАЗК внесло Buzzi Unicem у перелік міжнародних спонсорів війни через те, що незважаючи на свою заяву про відмову від будь-якої операційної участі в російському бізнесі, Buzzi Russia продовжує розширювати свій бізнес в РФ.

Компанія зараз входить до п’ятірки лідерів цементної промисловості в Росії, маючи найбільшу середню потужність цементного заводу в групі. Загалом за період з 2016 по 2021 роки російський підрозділ Buzzi Unicem сплатив податків та інших обов'язкових платежів в бюджет рф на 62 млн євро", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Для порівняння, це вартість 206 ракет "Точка У" - це саме ті ракети, якими 8 квітня 2022 року росія завдала удару по залізничному вокзалу в Краматорську, підкреслили в НАЗК.

Зокрема, Buzzi Russia співпрацює з Міноборони Росії та постачає свою продукцію найбільшим підконтрольним державі підприємствам, таким як "Роснефть", керівництво якої перебуває під санкціями та має тісні зв’язки з президентом РФ. та "Росатом", який був причетний до погроз усьому світу можливою ядерною трагедією на ЗАЕС.

"Також, за наявною інформацією, компанія висловлює велику вдячність своїм мобілізованим співробітникам у російських соціальних мережах. Так, дочірня SLK Cement відправляла постачання російському артилерійському підрозділу, до складу якого входять співробітники Buzzi.

Реклама:

Таким чином, продовження веденню бізнесу Buzzi Unicem у Росії означає пряму підтримку та спонсорування тероризму РФ", - додали в НАЗК.

Економічна правда

Реклама: