Нафта дорожчає через побоювання щодо пропозиції, але попит у Китаї відновлюється

Вівторок, 7 березня 2023, 10:15 -

Ціни на нафту зросли після того, як керівники галузі висловили занепокоєння з приводу обмеженості вільних потужностей на ринку і невизначеності щодо російських поставок, в той час як попит з боку Китаю відновлюється.

Про це пише Reuters.

Як змінились ціни

Ф'ючерси на нафту марки Brent виросли на 24 центи, або на 0,28%, до 86,42 долара за барель до 04:05 за Гринвічем після того, як в понеділок ціна зросла на 0,4%.

Реклама:

Американська нафта марки West Texas Intermediate коштувала $80,69 за барель, що на 23 центи, або 0,29% більше, ніж на попередній сесії, коли вона зросла на 1%.

Причини зростання цін

Ціни на нафту марки Brent зростають шосту сесію поспіль, що є найдовшим періодом зростання з травня 2022 року, завдяки надіям на відновлення попиту в Китаї і нарощуванню нових нафтопереробних потужностей в Азії і на Близькому Сході, що дозволяє переробляти більше нафти.

Реклама:

"Побоювання щодо пропозиції, які сприяли зростанню цін на нафту протягом ночі, ймовірно, були викликані коментарем генерального директора Chevron про те, що на нафтових ринках "не так багато можливостей для коливань", - зазначає аналітик Commonwealth Bank of Australia Вівек Дхар.

Головний виконавчий директор Chevron Corp Майк Вірт заявив, що судна, які перевозять російську нафту і нафтопродукти, тепер змушені долати більші відстані, щоб дістатися до ринків, на які не поширюються санкції, в той час як запаси нафти і маятникові поставки обмежені, що робить світовий ринок вразливим до будь-яких несподіваних перебоїв у постачанні.

Трейдери з нетерпінням чекають на дані про торгівлю нафтою в Китаї за січень і лютий, які будуть опубліковані у вівторок, в пошуках сигналів відновлення попиту після того, як Пекін скасував політику COVID Zero.

Очікується, що в США цього тижня звіти про запаси нафти і продуктів за тиждень, що закінчився 3 березня, покажуть зниження, як показало попереднє опитування Reuters, проведене в понеділок.

Це може бути перше зниження за останні 10 тижнів.

Економічна правда

Реклама: