В ОАЕ анулюють ліцензію російського "МТС банку"

П'ятниця, 31 березня 2023, 14:21 -

Центральний банк Об’єднаних Арабських Еміратів заявив, що анулює ліцензію, яку видав торік російському "МТС банку", який у лютому потрапив під санкції США та Великої Британії.

Про це повідомляє Reuters.

"Це рішення прийнято після розгляду доступних варіантів щодо нового статусу "МТС банку" та з урахуванням санкційних ризиків, пов'язаних з банком", - йдеться в заяві центробанку ОАЕ.

Під час процесу згортання філії не дозволяється відкривати нові рахунки або проводити операції, окрім погашення попередніх зобов’язань, для яких буде дозволено використовувати платіжні системи регулятора.

Реклама:

"МТС банк", фінтех-підрозділ найбільшого російського мобільного оператора "Мобільні ТелеСистеми" (МТС), був частиною ширшого пакету санкцій проти 200 юридичних і фізичних осіб, оголошених у лютому в першу річницю вторгнення Росії в Україну.

Заяву центробанку ОАЕ в МТС поки не коментують.

42,09% акцій МТС володіє російський конгломерат "Система". Торік російський мільярдер Володимир Євтушенков відмовився від офіційного акціонерного контролю над АФК "Система" після того, як Британія ввела проти нього санкції та передав 10% акцій своєму синові.

Реклама:
Реклама: