У Податковій назвали найчастіші помилки під час подання звітності

Вівторок, 28 березня 2023, 14:10 -

У Податковій склали список із п'яти найпоширеніших помилок під час подання податкової звітності, серед них - невірна дата, прізвище ім’я по батькові посадових осіб повністю.

Про це повідомляє Центральне міжрегіональне управління ДПС з роботи з великими платниками.

Зазначається, що найчастіші помилки при подачі податкової звітності:

1. Невірно зазначено дату подання звіту.

Реклама:

2. Зазначають прізвище ім’я по батькові посадових осіб повністю. Потрібно зазначати - ініціали, прізвище посадових осіб платника податків.

3. Не вірно зазначають найменування контролюючого органу, до якого подається звітність.

4. Зазначають скорочене найменування платника податків. Натомість потрібно зазначати його повне найменування.

Реклама:

5. Не відображають інформацію про додатки, що додаються до декларації та які є її невід’ємною частиною.

"Слід пам’ятати, у разі якщо платником податку у податковій декларації не заповнений хоча б один із обов’язкових реквізитів, то така декларація не вважається податковою, крім випадків, встановлених пунктом 46.4 статті 46 (пункт 48.7 статті 48 Кодексу)", - пояснили у Податковій.

Водночас колишній заступник міністра економіки з питань цифровізації Ігор Дядюра вважає, що ці помилки свідчать про недосконалість податкових сервісів.

"Все, що має бути підтягнуто автоматом і самозаповнено - "невірно". Дата подачі невірно поставлена, бо дату ж автоматом за поточною датою поставити нереально. Ніхто ці сервіси не проєктує належним чином, і ніхто про платників податків навіть не думає", - написав Дядюра у Facebook.

Економічна правда

Реклама: