Компанія Маска Neuralink шукає партнера для випробувань мозкових імплантатів на людях – ЗМІ

Понеділок, 27 березня 2023, 18:17 -

Компанія Neuralink Ілона Маска, що займається мозковими імплантатами, звернулася до одного з найбільших нейрохірургічних центрів США в якості потенційного партнера для клінічних випробувань, оскільки вона готується протестувати свої пристрої на людях, як тільки регулятори дозволять це зробити.

Про це пише Reuters із посиланням на 6 ознайомлених джерел.

Neuralink розробляє мозкові імплантати з 2016 року, які, як вона сподівається, врешті-решт стануть ліками від таких важковиліковних захворювань, як параліч і сліпота.

Компанія зазнала удару на початку 2022 року, коли Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США відхилило її заявку на проведення випробувань на людях, посилаючись на серйозні проблеми з безпекою, писало Reuters раніше.

Реклама:

Відтоді компанія працює над тим, щоб усунути занепокоєння регулятора, і неясно, чи буде вона успішною, і коли це станеться.

За словами джерел, Neuralink веде переговори з Неврологічним інститутом Барроу, організацією з лікування та дослідження неврологічних захворювань у Феніксі, штат Арізона, щоб допомогти у проведенні випробувань на людях.

"Переговори можуть не призвести до об'єднання. Neuralink також обговорював партнерство з іншими центрами", - додали джерела на умовах анонімності.

Реклама:

Reuters не змогло перевірити останній статус переговорів. Представники Neuralink не відповіли на запити про коментарі.

Франциско Понсе, директор Центру нейромодуляції та нейрохірургічної резидентури Барроу, відмовився коментувати ситуацію з Neuralink, але сказав, що Барроу має всі можливості для проведення таких досліджень імплантатів, оскільки має великий досвід у цій галузі.

Регулятор відмовився коментувати зусилля Neuralink з пошуку партнера для проведення клінічних випробувань.

Останні зусилля Neuralink припадають на час, коли компанія стикається з двома відомими федеральними розслідуваннями своєї діяльності.

"Генеральний інспектор Міністерства сільського господарства США почав розслідувати потенційні порушення добробуту тварин у Neuralink минулого року. Нинішні та колишні співробітники компанії детально розповіли Reuters про поспішні експерименти на тваринах, що призводять до непотрібних страждань і смертей", - пише агентство.

Водночас Міністерство транспорту США заявило, що розслідує можливе неправильне поводження з небезпечними патогенами під час партнерства компанії з Каліфорнійським університетом у Девісі в період з 2018 по 2020 рік.

Нагадаємо:

Повідомлялось, що Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) відхилило заявку нейротехнологічної компанії Neuralink Ілона Маска, в якій вона просила дозволити їй почати клінічні випробування на людях.

Економічна правда

Реклама: