Збанкрутіла FTX повернула 400 мільйонів доларів від хедж-фонду Modulo

Четвер, 23 березня 2023, 20:50 -

Збанкрутіла криптобіржа FTX уклала угоду про повернення понад $400 млн від фонду Modulo Capital - таким чином біржа повертає 97% коштів, які вона переказала у хедж-фонд у 2022 році.

Про це пише Reuters із посиланням на судові документи.

Компанія Modulo, яка базується на Багамських островах, погодилася виплатити $404 млн і відмовитися від своїх претензій на $56 млн активів, що зберігаються на біржі FTX.

FTX подала заяву про захист від банкрутства в листопаді, заявивши, що не може повністю повернути кошти клієнтам, які внесли кошти на її біржу. Новий генеральний директор FTX Джон Рей заявив, що його головним пріоритетом є повернення активів для виплати коштів клієнтам FTX.

Реклама:

Пов'язаний з FTX хедж-фонд Alameda Research переказав Modulo 475 мільйонів доларів серією переказів, починаючи з травня 2022 року, коли FTX втрачала гроші і наближалася до банкрутства, свідчать судові документи.

Alameda, за вказівкою засновника FTX Сема Бенкмана-Фріда, заплатив 25 мільйонів доларів за придбання частки в Modulo і вніс 450 мільйонів доларів в інвестиційний фонд, яким керував Modulo, згідно з поданими документами.

Згідно з документами, врегулювання відшкодовує більшу частину цих платежів і забирає 99% активів Modulo, що залишилися.

Реклама:

FTX і Alameda відмовляються від своїх претензій на будь-яку власність на Modulo в рамках мирової угоди.

Раніше FTX вже повернула понад $5 млрд, намагаючись виплатити клієнтам збанкрутілої криптовалютної біржі. Минулого тижня FTX заявила, що розслідує понад $3,2 млрд, які були виведені з компанії за допомогою платежів і позик засновникам та ключовим співробітникам компанії.

Бенкмана-Фріда звинувачують у крадіжці мільярдів доларів коштів клієнтів FTX для покриття збитків Alameda Research, а також у незаконних політичних пожертвах на десятки мільйонів доларів.

Він заперечує свою провину і бореться за те, щоб не потрапити до в'язниці в очікуванні запланованого на 2 жовтня судового процесу у справі про шахрайство.

Читайте також: Крах FTX: як Сем Бенкман-Фрід завалив криптогіганта вартістю 30 мільярдів доларів

Економічна правда

Реклама: