У США оштрафували акторку Ліндсі Лохан та ще декількох знаменитостей за рекламу криптовалюти

Четвер, 23 березня 2023, 12:21 -

Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США звинуватила актрису Ліндсі Лохан, блогера Джейка Пола, порноакторку Кендру Ласт та музичних виконавців Остіна Махона, репера Lil Yachty, Soulja Boy, Ne-Yo та Akon у рекламі токенів Tronix та BitTorrent без розкриття факту вигоди та її обсягу.

Про це повідомляє пресслужба SEC.

Звинувачені, окрім Soulja Boy та Махона, погодилися виплатити загалом понад 400 тис дол для врегулювання претензій, не визнаючи та не заперечуючи висновків SEC.

Також Комісія подала позов проти засновника криптоплатформи Tron Джастіна Сана та його компаній Tron Foundation Limited, BitTorrent Foundation Ltd. та Rainberry Inc.у зв'язку з маніпулюванням вторинним ринком токенів Tronix.

Реклама:

"Цей випадок знову демонструє високий ризик, з яким стикаються інвестори, коли цінні папери криптовалютних активів пропонуються та продаються без належного розкриття інформації", — сказав голова SEC Гері Генслер. 

У SEC заявляють, що Сан та його компанії незаконно отримали багатомільйонний дохід за рахунок інвесторів та організували одночасну або майже одночасну купівлю-продаж Tronix на незареєстрованому торговому майданчику для створення видимості активних торгів.

Економічна правда

Реклама:
Реклама: