Google призупинив роботу китайського додатку Pinduoduo з міркувань безпеки

Вівторок, 21 березня 2023, 15:38 -

Компанія Google призупинила роботу версії китайського додатку Pinduoduo у Play Market з міркувань безпеки після того, як у версіях додатку для електронної комерції поза межами Google виявили проблеми зі шкідливим програмним забезпеченням.

Про це пише Reuters.

"Версії цього додатку поза Play Market, в яких було виявлено шкідливе програмне забезпечення, були примусово закриті за допомогою Google Play Protect", - йдеться в заяві представника компанії, додавши, що версія додатку для Play була призупинена з міркувань безпеки.

Google Play Protect сканує Android-пристрої з сервісами Google Play на наявність потенційно шкідливих додатків і запобігає встановленню шкідливих програм.

Реклама:

"Сьогодні вранці Google Play повідомив нам, що роботу додатку Pinduoduo тимчасово призупинено, оскільки поточна версія не відповідає політиці Google, але не надав більш детальної інформації", - повідомив представник Pinduoduo в електронному листі до Reuters.

За словами представників Pinduoduo, є ще кілька додатків, які були призупинені в Google Play, додавши, що існує безліч причин, через які додаток може бути тимчасово призупинений. Google не одразу відповів на запит щодо призупинення роботи інших додатків у магазині Play.

Такі кроки Google выдбуваються на тлі зусиль уряду США, спрямованих на посилення кіберзахисту в умовах постійного зростання кількості хакерських атак та цифрових злочинів,.

Реклама:

Нещодавно уряд США оголосив про нову стратегію кібербезпеки, в якій Китай і Росія названі найбільшими загрозами для Сполучених Штатів.

Економічна правда

Реклама: