"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Енергоатом" і Rolls-Royce домовилися про майбутнє розгортання в Україні малих реакторів

Вівторок, 21 березня 2023, 13:05 -
 

НАЕК "Енергоатом" 20 березня підписав меморандум про взаєморозуміння з Rolls-Royce SMR, який передбачає спільний пошук можливостей для майбутнього розгортання малих модульних реакторів (SMR) британської компанії.

Про це повідомляє пресслужба "Енергоатома".

Зазначається, що документ надає компаніям можливість "разом працювати над пошуком майбутніх можливостей розгортання малих модульних реакторів (ММР) Rolls-Royce SMR в Україні, коли вона почне відбудовуватися".

З боку "Енергоатома" документ підписав президент компанії Петро Котін, підписантом від Rolls-Royce SMR виступила Софі Макфарлен-Сміт - директорка з питань взаємодії з партнерами.

Реклама:

Відповідно до Меморандуму, Rolls-Royce SMR зобов’язується підтримувати відновлення України шляхом розгортання електростанції із заводським малим модульним реактором (SMR), яка буде здатна генерувати такий обсяг безвуглецевої електроенергії, якої вистачатиме для живлення мільйона будинків протягом понад 60 років.

"Співпраця Енергоатома та Rolls-Royce SMR вийшла на новий рівень. Сьогодні ми підписали угоду, яка дасть можливість Україні не лише розпочати якісну післявоєнну відбудову енергетичної інфраструктури, а й стати у світі однією із перших країн, що залучає перспективні технології малих модульних реакторів для цього", - заявив Котін після підписання.

Rolls-Royce SMR - провідний британський енергетичний та аерокосмічний концерн, спеціалізується на виробництві обладнання для АЕС, авіадвигунів, суднового й енергетичного обладнання.

Реклама:

Водночас Rolls-Royce Motor Cars, яка випускає автомобілі, є частиною BMW.

Читайте також: Уряд ставить на альтернативну мобільну генерацію: як це працює і чи врятує енергосистему

Економічна правда

Реклама: