У Британії можуть заборонити TikTok на урядових пристроях

Середа, 15 березня 2023, 19:02 -

Прем’єр-міністр Ріші Сунак заявив, що Велика Британія слідом за США та Канадою може заборонити TikTok на державних пристроях, додавши що робитиме будь-які необхідні кроки для захисту безпеки Британії.

Про це повідомляє The Guardian.

Він додав, що Велика Британія дивиться на те, що роблять союзники у зв’язку з рішенням інших країн видалити TikTok з урядових телефонів на тлі побоювань щодо зв’язків соціального відеододатку з Китаєм. Європейська комісія та Європейський парламент також заборонили TikTok на пристроях персоналу.

Національний центр кібербезпеки виявив ризики для безпеки, пов'язані з цим застосунком. 

Реклама:

Тому міністри збираються заборонити урядовцям використовувати TikTok на робочих смартфонах. Однак вона не поширюватиметься на особисті смартфони, але буде надана інформація щодо ризиків.

"Поки ми очікуємо подробиць про будь-які конкретні занепокоєння уряду Великобританії, ми були б розчаровані таким кроком. Подібні рішення в інших місцях були засновані на недоречних побоюваннях і, здавалося б, зумовлені ширшою геополітикою, але ми продовжуємо працювати з урядом, щоб вирішити будь-які проблеми", - прокоментував представник TikTok.

Нагадуємо:

Реклама:

Раніше використання TikTok заборонили Єврокомісія та Європарламент, Білий дім дав американським держустановам місяць на видалення застосунку.

Реклама: