Крок до paperless: НБУ впроваджує інформаційну систему "Електронний архів"

Понеділок, 13 березня 2023, 17:37 -

Національний банк впроваджує інформаційну систему "Електронний архів НБУ" для автоматизації основних функцій архіву, оцифрування архівних документів, легкості та зручності доступу до них працівників.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Дослідно-промислова експлуатація системи тривала з грудня 2021 року. 

Надалі регулятор планує поширити "Електронний архів" у банках і фінансових установах з метою інтеграції й поліпшення їх взаємодії з регулятором, іншими органами державної влади.

Реклама:

Подальші кроки щодо розвитку та вдосконалення інформаційної системи "Електронний архів Національного банку України" включатимуть проведення пілотного проєкту з Укрдержархівом, Мін'юстом та Мінцифри щодо взаємодії та обміну електронними архівними документами.

Також в НБУ вивчать можливості обміну спільно з ФГВФО архівних документів в електронній формі на зберігання через наявні електронні канали зв’язку за допомогою нового онлайн-модуля "Особистий кабінет фондоутворювачів".

А також планують налагодити обмін досвідом з банками, які мають або створюють електронні архіви, а також у частині інтеграції та взаємодії з органами державної влади та установами.

Реклама:

Регулятор зазначає, що буде прислухатися до банківського співтовариства та учасників небанківського фінансового сектору з розвитку та впровадження проекту.

Економічна правда

Реклама: