Bitcoin знову стрімко дешевшає: причини

П'ятниця, 10 березня 2023, 11:27
 
getty images

Найбільша криптовалюта Bitcoin у п’ятницю подешевшала на 8% та знову опустилася до позначки у менше 20 тис доларів на тлі сигналів Федрезерву США щодо ставок та краху Silvergate Bank.

Про це йдеться в даних криптовалютної біржі Coindesk.

У п’ятницю на 11:10 котирування зупинилися на позначці 19,9 тис дол та втратили 8% за добу, хоча протягом доби опускалися нижче – до 19,79 тис дол.

Після досягнення рекордного рівня у понад 69 тисяч доларів у листопаді 2021 року Bitcoin впав наприкінці того ж року і продовжив падіння протягом усього 2022 року, щоб на початку 2023 року опинитися на позначці близько 16,6 тис доларів. 

Реклама:

Потужне ралі до середини лютого призвело до того, що біткойн виріс понад як 50% за рік, в один момент досягнувши позначки в 25 тис дол.

Тепер криптовалюта вперше з середині січня опустилася до рівня менше 20 тис доларів. Причиною є сигнали Федеральної резервної системи США щодо ймовірного подальшого посилення монетарної політики – очільник ФРС Джером Павелл раніше цього тижня заявив у Конґресі, що ФРС має зробити набагато більше, щоб повернути інфляцію до цільового показника у 2%.

На додаток до побоювань інвесторів щодо зростання процентних ставок, у середу ввечері стався крах криптовалютного кредитора Silvergate Bank. 

Реклама:

Реклама: