"Виглядає як шоу для населення": інвестбанкір Томаш Фіала про боротьбу з корупцією

Середа, 1 березня 2023, 12:17 -

Засновник Dragon Capital та власник УП Томаш Фіала вважає, що поки за звільненнями представників влади не послідують справжні суди та подальші запобіжні заходи, така боротьба з корупцією "виглядає як шоу для населення".

Про це Фіала розповів в інтерв’ю ЕП.

"Да, були обшуки, но якщо людям, в яких проходили обшуки, не пред’явили звинувачення, вони не появилися в судах, запобіжні заходи для них не обрали, то це виглядає більш як шоу для населення, щоб заспокоїти. Будемо дивитися дальше", – прокоментував він масові звільнення представників влади в останні тижні.

На його думку, хвиля звільнень з уряду, яка почалася, не закінчиться під тиском громадянського суспільства, медіа та західних партнерів України.

Реклама:

"На початку війни всі боялися критикувати, щоб не розхитати ситуацію і щоб продовжувати отримувати підтримку Заходу. Думаю, цих скандалів будемо бачити більше і це буде тиснути на владу очищувати себе", – резюмує він.

Читайте більше в інтерв’ю: "Не бачу політичної волі швидко забрати російські активи в Україні". Інвестбанкір і власник "УП" Томаш Фіала

Реклама:
Реклама: