Дефіциту електрики немає вже 18 днів і не прогнозується – Укренерго

Середа, 1 березня 2023, 11:56 -

Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній вже 18 днів і наразі не прогнозується, проте складна ситуація склалася у прифронтових районах.

Про це повідомила пресслужба Укренерго. 

Споживання знаходиться на рівні робочого дня. При цьому потреби країни повністю покриваються виробничими потужностями українських електростанцій та незначним обсягом імпорту з Європи. 

У Укренерго кажуть, що причина відсутності дефіциту зараз полягає у професійній робота енергетиків, які за кілька місяців змогли відновити функціональність енергосистеми та електростанцій. 

Реклама:

Наразі в Україні працюють всі види електростанцій в енергосистемі. Відновлено роботу ще однієї з електростанцій, що збільшило доступну потужність в енергосистемі та відповідно її операційну безпеку. Інтенсивно працюють гідроелектростанції, які через водопілля мають багато ресурсів. Сезонно збільшується генерація з відновлюваних джерел енергії. 

Вже 18-й день поспіль ліміти споживання до областей не доводились, а відтак мережевих обмежень наразі немає. У разі зміни ситуації в енергосистемі та різкого зростання споживання можливе застосування відключень. 

На Одещині проводяться необхідні заходи для підвищення надійності живлення Одеси та району. 

Реклама:

Складна ситуація склалася у прифронтових областях. Внаслідок обстрілів росіян є пошкодження у магістральних мережах на Дніпропетровщині, а також у мережах операторів систем розподілу у Донецькій та Херсонській областях. Відновлення здійснюються за умов безпекової ситуації для ремонтних бригад.

За 4,5 місяці, за даними Генеральної прокуратури, 255 ракет та дронів влучили по енергетичній інфраструктурі. З них 214 – по об’єктах високовольтної мережі НЕК "Укренерго". 

Реклама: