Британія зі США обговорюють спільну боротьбу з "брудними" російськими грошима

Середа, 8 лютого 2023, 19:51 -

Міністр безпеки Великої Британії Том Тугендхат обговорив з топпосадовцями США посилення співпраці у сфері боротьбі з ухиленням підсанкційними росіянами обмежень.

Про це повідомляє Bloomberg.

У фокусі уваги урядовців наразі постає питання того, як зупинити виведення російських грошей у різні юрисдикції та активи, які легше приховати. 

"Я зустрічаюся зі своїми колегами, щоб переконатися, що ми продовжимо разом посилювати нашу боротьбу проти незаконних фінансів і державних загроз, а також захищати наші демократії від загроз, з якими ми стикаємося сьогодні", – зазначив Тугендхат у коментарі Bloomberg.

Реклама:

Британський міністр зустрінеться з колегами з Міністерства внутрішньої безпеки, Міністерства юстиції та ФБР, а також проведе зустрічі з членами Конгресу та сенаторами, щоб обговорити покращення міжнародної співпраці у боротьбі з "брудними" грошима. 

Американська оперативна група KleptoCapture займається відслідковуванням порушників санкцій і відстежує їхні активи, тоді як Британія за допомогою своєї спеціальної групи заблокувала або заморозила активи підсанкційних росіян на понад 30 млрд доларів.

Реклама:
Реклама: