"єРобота": цьогоріч планують видати ще 7 тисяч мікрогрантів на старт і розвиток бізнесу

Середа, 8 лютого 2023, 12:37 -

Кабмін передбачив у 2023 році на програму мікрогрантів "Власна справа" 1,8 млрд грн - це дозволить видати українцям понад 7000 мікрогрантів на започаткування та розвиток бізнесу. 

Про це заявила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна.

"Бюджет на програму "Власна справа" цього року становить 1,8 млрд грн і уряд планує видати українцям понад 7000 мікрогрантів на старт або розвиток бізнесу.

Розраховуємо, що отримувачі цих коштів, створять багато робочих місць, адже обов"язковою умовою надання мікрогранту є створення підприємцем одного-двох робочих місць, залежно від суми гранту. І це позитивно вплине на ринок праці", - розповіла Бережна.

Реклама:

За її словами, є хороші результати цієї програми за минулий рік - мікрогранти отримали 3300 підприємців, які створять понад 8000 робочих місць.

Вона нагадала, що програма мікрогрантів є найбільш популярною серед грантових програм проєкту єРобота, і перша цього року хвиля подачі заявок на мікрогрант стартувала 1 лютого.

"За тиждень українці вже подали через портал Дія понад 200 заявок на отримання коштів. Сума мікрогранту становить від 50 до 250 тис грн.

Реклама:

Його можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності", - пояснили в міністерстві.

За словами заступниці міністра економіки, серед підприємців, які вже отримали мікрогранти за урядовою програмою єРобота минулого року, майже 30% працюють в сфері оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспорту, 20% - в сфері переробної промисловості, 13% - тимчасового розміщування й організації харчування.

Найбільше грантоотримувачів було у Києві, Львові та Рівному.

Урядовий проект єРобота включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства.

Подача заявки на всі напрямки програми єРобота здійснюється через портал Дія.

Економічна правда

Реклама: