"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

94 мільйона збитків: САП оголосила про підозру експосадовцю "Енергоатому"

Середа, 8 лютого 2023, 12:28 -

Cпеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро повідомили про підозру експосадовцю "Енергоатому" у завданні 93,76 мільйонів гривень збитків, за даними джерел ЕП - Олексію Статнику.

Про це повідомляє пресслужба САП.

Підозру оголосили колишньому генеральному директору відокремленого підрозділу "Енергоатом-Трейдинг" ДП "НАЕК "Енергоатом". У САП додали, що наразі ця особа займає керівну посаду в одній з філій "Укрзалізниці".

За даними слідства, у вересні 2020 року топменеджер "Енергоатому" забезпечив переможцю аукціону з продажу електроенергії продаж всього обсягу електроенергії за зниженою вартістю - 1 120 грн за 1 МВт.г.. Таким чином дискримінувавши понад 30 компаній-учасників аукціону, які були позбавлені можливості придбати потрібні їм обсяги електроенергії за більшою ціною.

Реклама:

Через цей продаж електроенергії держпідприємство зазнало збитків на загальну суму 93,76 млн грн.

За даними джерел ЕП, мова йде про Олексія Статника, який з вересня 2020 року обіймав посаду гендиректора "Енергоатом-Трейдинг", а зараз очолює Філію "Енергозбут АТ "Укрзалізниця".

На аукціоні з продажу електроенергії 11 вересня 2020 року єдиним покупцем став трейдер "Юнайтед Енерджі", повʼязану з групою "Приват" Ігоря Коломойського.

Реклама:
Реклама: