Криза в техносекторі: Dell скорочує 6650 співробітників через падіння попиту на ПК

Понеділок, 6 лютого 2023, 12:15 -

Американська Dell Technologies, зіткнувшись із падінням попиту на персональні комп'ютери, скоротить близько 6650 співробітників, ставши останньою технологічною компанією, яка оголосила про звільнення тисяч співробітників.

Про це пише Bloomberg із посиланням на службову записку, з якою ознайомилось агентство.

"Компанія переживає ринкові умови, які продовжують погіршуватися з невизначеним майбутнім, - написав співголовний операційний директор Джефф Кларк у службовій записці, з якою ознайомилося Bloomberg.

За словами представника компанії, скорочення становлять близько 5% глобальної робочої сили Dell.

Реклама:

"Після буму на ринку персональних комп'ютерів в епоху пандемії компанія Dell та інші виробники зіткнулися з падінням попиту. Галузевий аналітик IDC повідомив, що, за попередніми даними, поставки персональних комп'ютерів різко скоротилися в четвертому кварталі 2022 року. Серед великих компаній найбільший спад спостерігався у Dell - 37% порівняно з аналогічним періодом 2021 року, згідно з даними IDC", - пише Bloomberg.

При цьому Dell отримує близько 55% свого доходу від продажу ПК.

Кларк заявив, що попередніх заходів зі скорочення витрат, включаючи паузу в наймі та обмеження на відрядження, вже недостатньо. Реорганізація відділу разом зі скороченням робочих місць розглядається як можливість підвищити ефективність, сказав речник компанії.

Реклама:

Звільнення в останні місяці вразили технологічний сектор, в тому числі багатьох колег і конкурентів Dell.

Компанія HP, так само залежна від ринку персональних комп'ютерів, оголосила в листопаді про скорочення 6 000 працівників.

Cisco Systems Inc. і International Business Machines Corp. заявили, що скоротять близько 4 000 працівників. За даними консалтингової компанії Challenger, Gray & Christmas Inc., технологічний сектор оголосив про скорочення 97 171 робочих місць у 2022 році, що на 649% більше порівняно з попереднім роком.

Після скорочення чисельність персоналу компанії Dell, що базується в Раунд-Рок, штат Техас, буде найнижчою щонайменше за шість років - приблизно на 39 тис працівників менше, ніж у січні 2020 року. Лише близько третини працівників компанії працюють у США, згідно з поданою у березні 2022 року звітністю.

Економічна правда

Реклама: