Резніков планує створити Military Prozorro для закупівель в армії

Неділя, 5 лютого 2023, 18:00 -

Міністр оборони Олексій Резніков
Міністр оборони Олексій Резніков
Getty images

підтримує часткове відкриття системи оборонних закупівель за прикладом Prozorro, назвавши її Military Prozorro.

Про це він заявив під час пресконференції, передає "Укрінформу".

Резніков зазначив, що ідея створення системи оборонних закупівель, де будуть приховані юридичної адреси або місця знаходження фірм, але відкриті об'єми та суми контрактів, наразі обговорюється в уряді. 

Реклама:

"Ми зустрічалися у Прем'єр-міністра разом з віцепрем'єр-міністром Юлією Свириденко, бо в неї є фахівці по Prozorro, і я її попросив: розробіть програму Prozorro, яка була б... назвімо це Military Prozorro. Тобто, певні обмеження хай будуть, але Prozorro ми всі довіряємо, і я маю надію, що нам це вдасться", - сказав міністр оборони.

Також міністр оборони повідомив, що закупівлі для харчування військовослужбовців можуть зробити сезонними на коротші терміни. Міністерство разом з профільним комітетом Верховної Ради спробують переглянути законодавство для реалізації цієї ідеї. 

Резніков також зауважив, що завдяки демонополізації цього ринку понад два десятки компаній забезпечили безперебійне й стале харчування армії України.

Реклама:

Нагадаємо:

Нова процедура закупівель для армії має запрацювати навесні, Мінекономіки пропонує закуповувати продукти не на рік, а на квартал та забезпечити публічний контроль над цінами.

Реклама: