"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Китайські компанії передають технології для оснащення російської армії

Неділя, 5 лютого 2023, 10:00 -

Китай допомагає РФ обходити санкції, надаючи технології, які необхідні російським військам для продовження ведення війни в Україні.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Згідно з російськими митними даними, які проаналізував дослідницький центр  C4ADS, державні оборонні компанії Китаю відправляють навігаційне обладнання, технології постановки перешкод і частини винищувачів російським державним оборонним компаніям, які перебувають під санкціями.

Відтак, державна оборонна компанія Китаю "Poly Technologies" 31 серпня 2022 року відправила навігаційне обладнання для російської державної військово-експортної фірми АТ "Рособоронекспорт" для військово-транспортних вертольотів М-17. 

Реклама:

Раніше того ж місяця китайська компанія з виробництва електроніки "Fujian Nanan Baofeng Electronic" поставила "Рособоронекспорту" — через узбецьку державну оборонну фірму — телескопічну антену для військової машини RB-531BE, яка використовується для глушіння зв’язку. 

24 жовтня китайська державна авіабудівна компанія "AVIC International Holding Corp" відправила дочірній компанії державного оборонного гіганта Rostec запчастини для винищувачів Су-35 на суму 1,2 млн доларів.

Серед поставок цієї фірми були деталі, надіслані 4 жовтня російському державному виробнику ракет "Алмаз Антей", який потрапив під санкції, для використання в мобільному радарі 96L6E. За словами аналітиків, Росія використовує радар для виявлення ворожих реактивних винищувачів, ракет і безпілотників у складі зенітно-ракетної системи С-400. 

Реклама:

Дані також показують поставки китайських квадрокоптерів DJI до Росії після введення санкцій і експортного контролю. Згідно з митними документами, деякі з цих дронів китайський роздрібний продавець доставляє безпосередньо російським дистриб’юторам, але інші квадрокоптери DJI проходять через ОАЕ.

Також читайте: "Воювали б зараз за Дніпро, а не за Бахмут". Як "весільні дрони" допомагають Силам оборони

Нагадаємо: 

Турецькі компанії експортували до Росії електроніку, запчастини та інші товари американського виробництва, всупереч санкціям США та в порушення американського експортного контролю. Деякі з цих товарів необхідні для забезпечення збройних сил РФ.

Реклама: