Нафта дешевшає на тлі зміцнення долара

Понеділок, 27 лютого 2023, 10:22 -

Ціни на нафту впали у ході волатильної торгівлі в понеділок, оскільки зміцнення долара і побоювання щодо ризиків рецесії нівелювали прибуток, пов'язаний з планами Росії поглибити скорочення поставок нафти.

Про це повідомляє Reuters.

Як змінились ціни

Ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate (WTI) торгувались на рівні 75,98 доларів за барель - на 34 центи, або 0,5% нижче.

Реклама:

Ф'ючерси на нафту марки Brent знизились на 48 центів, або 0,6%, до 82,68 доларів за барель станом на 07:33 за Гринвічем.

Причини зміни цін

У понеділок курс долара досяг семитижневого максимуму після того, як низка сильних економічних даних США посилила думку про те, що Федеральна резервна система буде змушена підвищувати процентні ставки далі.

Реклама:

Міцний долар робить сировинні товари, оцінені в американській валюті, більш дорогими для власників інших валют.

"Ціни на нафту продовжують орієнтуватися на настрої на більш широких фінансових ринках", - заявив засновник аналітичної компанії Vanda Insights, що займається аналізом ринку нафти Вандана Харі.

Побоювання щодо "яструбиної" позиції ФРС повернулися на перший план в п'ятницю після того, як індекс цін на особисті споживчі витрати виріс на 0,6% в минулому місяці після зростання на 0,2% в грудні, пише Reuters.

"Якщо несхильність до ризику продовжить зростати, нафта, ймовірно, знову опиниться під тиском", - сказав Харі.

Минулого тижня запаси сирої нафти в США зросли до найвищого рівня з травня 2021 року, свідчать дані Управління енергетичної інформації (EIA).

Тим часом Росія планує скоротити експорт нафти зі своїх західних портів на 25% в березні порівняно з лютим, що перевищує раніше оголошене скорочення видобутку на 5%.

Економічна правда

Реклама: