Ericsson скоротить 8500 співробітників по всьому світу: причина

П'ятниця, 24 лютого 2023, 17:59 -

Один із найбільших світових постачальників мережевого обладнання 5G, шведський Ericsson, планує скоротити 8 500 співробітників по всьому світу, щоб зменшити витрати після того, як ринок його телекомунікаційного обладнання припинив зростання.

Про це пише Bloomberg.

Основна частина скорочень у шведському виробнику мобільних мереж відбудеться в першій половині року, хоча деякі з них припадуть на 2024 рік, повідомила компанія в електронній відповіді на запитання в п'ятницю.

"Скорочення робочих місць в Ericsson є останнім оголошенням в телекомунікаційній галузі, яка зазнала труднощів через ослаблення світової економіки і зростання інфляції. Британська телекомунікаційна група Vodafone Group Plc оголосила про плани щодо сотень звільнень на початку цього року", - зазначаэ агентство.

Реклама:

"Ми бачимо потенціал для спрощення і підвищення ефективності всієї компанії, особливо коли йдеться про структурні витрати", - заявила прес-секретар Ericsson Дженні Хеделін.

Акції Ericsson впали менш ніж на 1% на 14:53 у Стокгольмі в п'ятницю. Цього року акції впали на 4,6% після падіння майже на 40% у 2022 році.

Скорочення еквівалентні 8% робочої сили Ericsson і є частиною плану, викладеного в грудні, щодо скорочення витрат на 9 мільярдів крон ($862 мільйони) до кінця 2023 року. Раніше компанія прогнозувала, що економія цього року буде досягнута переважно за рахунок скорочення собівартості проданих товарів.

Реклама:

Нагадаємо:

Виробник телекомунікаційного обладнання Ericsson планує скоротити близько 1400 робочих місць у Швеції в рамках  більш широкого плану зі скорочення витрат по всьому світу.

Економічна правда

Реклама: