Столичні заклади втратили 15% відвідувачів: як за рік змінилася ситуація в областях України

П'ятниця, 24 лютого 2023, 12:55 -

Кількість транзакцій у київських закладах харчування у лютому впала на 15% протягом 13-19 лютого у порівнянні з відповідним тижнем торік до повномасштабного вторгнення. 

Про це йдеться у дослідженні компанії з автоматизації закладів Poster.

Натомість лютневий трафік у Львові зріс на 25% за цей рік. Попри велику війну збільшити трафік у лютому змогли й майже у всіх областях на заході та центрі країни: у Закарпатській області кількість транзакцій у закладах, що працюють, зросла на 17%, у Кіровоградській – на 16%, Чернівецькій на 14%.  

Очікувано, найскладніше доводиться закладам на півночі, півдні та сході країни. Так, у Херсонській області кількість транзакцій все ще на 62% нижча за торішню, у Харківській – на 45%, у Запорізькій та Донецькій – на 30%, у Луганській – на 24%. 

Реклама:

Доповнено. Крім того, як уточнили у компанії в коментарі ЕП, в цілому по Україні кількість транзакцій за рік зросла на 10%. Водночас важливо, що йдеться лише про працюючі заклади, які "пережили" минулий рік.

У дослідженні порівнюється кількість транзакцій у закладах громадського харчування 14-20 лютого 2022 року з кількістю транзакцій 13-19 лютого 2023 року. Дослідження ґрунтується на даних продажів понад 6 тисяч закладів громадського харчування, які користуються системою Poster.

 

Реклама:
Реклама: