Через російські обстріли знеструмлені прифронтові райони 5 областей – Укренерго

П'ятниця, 24 лютого 2023, 11:58

Через ворожі обстріли є знеструмлення у прифронтових районах Дніпропетровської, Харківської, Херсонської областей і прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Як і попередній тиждень, дефіцит потужності в енергосистемі відсутній і наразі не прогнозується. В енергосистемі працюють усі види електростанцій, а імпорт електроенергії продовжує знижуватися завдяки стабілізації електропостачання в країні.

Водночас через пошкодження мереж операторів системи розподілу, спричинені ворожими обстрілами, є знеструмлення у прифронтових районах Дніпропетровської, Харківської, Херсонської областей і прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей. 

Реклама:

У Херсоні внаслідок обстрілів та аварії на ТЕЦ відсутнє теплопостачання. Там, де дозволяє безпекова ситуація, проводяться ремонтні роботи.

Ліміти споживання до областей не доводились через відсутність дефіциту потужності в енергосистемі. Відключення можливі у разі зміни ситуації в енергосистемі та різкого зростання споживання.

При цьому в Одесі досі діють мережеві обмеження, викликані значним пошкодженням енергетичної інфраструктури. Для уникнення перевантаження обладнання, яке залишилося в роботі, застосовуються графіки погодинних відключень.

Реклама:

Нагадуємо:

У п’ятницю, 24 лютого, як і напередодні, обсягів потужності генерації достатньо для повного забезпечення потреб споживачів

Реклама: