"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Єврокомісія заборонила співробітникам користуватися TikTok

Четвер, 23 лютого 2023, 14:18 -

Європейська комісія тимчасово заборонила співробітникам використовувати TikTok через проблеми з безпекою, пов'язані з практикою збору даних у цій соціальній мережі.

Про це пише Bloomberg.

Співробітникам було наказано видалити додаток з короткими відеороликами з мобільних телефонів і корпоративних пристроїв, включаючи особисті пристрої, підтвердив у четвер речник Єврокомісії.

Західні уряди, включаючи США і Велику Британію, дедалі більше занепокоєні потенційною загрозою TikTok для національної безпеки у світлі занепокоєння навколо його китайської материнської компанії ByteDance Ltd. Призупинення ЄС слідує за рішенням Конгресу США наприкінці минулого року обмежити доступ TikTok до пристроїв федерального уряду.

Реклама:

"Цей захід спрямований на захист Комісії від загроз кібербезпеки та дій, які можуть бути використані для кібератак на корпоративне середовище Комісії", - йдеться в заяві виконавчого органу ЄС.

Співробітникам було надано час до 15 березня, щоб позбутися його, йдеться в електронному листі Комісії, з яким ознайомилося Bloomberg.

Речник Комісії повідомив, що вона також поінформувала інші інституції ЄС про призупинення роботи і що це рішення не було результатом тиску з боку США.

Реклама:

"Ми розчаровані цим рішенням, яке, на нашу думку, є помилковим і ґрунтується на фундаментальних хибних уявленнях", - заявив представник TikTok. "Ми зв'язалися з Комісією, щоб прояснити ситуацію", - додав він.

TikTok створює три дата-центри в Європі, щоб зберігати дані локально, зменшити доступ співробітників до даних і мінімізувати потоки даних за межами Європи, додав речник компанії.

Нагадаємо:

Адміністрація Палати представників Конгресу США слідом за Сенатом заборонила використовувати популярний додаток для публікації коротких відео TikTok на робочих пристроях.

Економічна правда

Реклама: