Гейтс придбав частку в Heineken за 900 мільйонів доларів

Четвер, 23 лютого 2023, 12:25 -

Мільярдер, співзасновник Microsoft Білл Гейтс минулого тижня придбав 3,8% акцій другої найбільшої пивоварної компанії в світі Heineken за 902 млн доларів.

Про це пише Bloomberg.

Гейтс купив 6,65 мільйона акцій Heineken Holding як приватна особа, і ще 4,18 мільйона акцій через свій фонд.

Згідно з підрахунками Bloomberg, акції оцінюються у 848,2 млн євро (902 млн доларів) за ціною закриття торгів на 17 лютого.

Реклама:

Гейтс придбав частку в той самий день, коли Fomento Economico Mexicano SAB оголосив про продаж частини своєї частки в Heineken за 3,7 мільярда євро. Минулого тижня Femsa, відомий мексиканський оператор мережі магазинів "Кока-Кола", оголосила про плани продати свою частку в Heineken після проведення стратегічного аналізу.

Фонд Білла та Мелінди Гейтс також інвестував у нідерландського онлайн-продавця продуктів Picnic BV і володіє 1,34% акцій місцевого виробника добрив OCI NV.

"Фонд вже давно є одним з найпотужніших у світі неприбуткових організацій, в якому працює майже 1 800 осіб, а з 2000 року він витратив майже 80 мільярдів доларів США. Heineken та Фонд Білла та Мелінди Гейтс не одразу відповіли на запит про коментарі", - пише агентство.

Реклама:

Економічна правда

Реклама: