Toyota підвищить зарплати працівникам найбільше за останні 20 років

Середа, 22 лютого 2023, 14:18 -

Найбільший світовий автовиробник Toyota прийме вимогу профспілок щодо найбільшого підвищення базової зарплати за 20 років і збільшення бонусів, оскільки Японія активізує заклики до підприємств підвищити зарплату.

Про це повідомляє Reuters.

Новий президент автовиробника Кодзі Сато повідомив, що рішення прийняти вимоги профспілки в повному обсязі під час першого раунду переговорів було призначене не лише для Toyota, але також для галузі в цілому, і в надії, що це призведе до відвертих дискусій між працівниками та керівництвом у кожній компанії.

Toyota і федерація профспілок, що представляють 357 тис працівників групи Toyota, заявили, що підвищення основної зарплати буде найбільшим за два десятиліття, хоча обоє відмовилися надати відсоткове збільшення.

Реклама:

Вже за кілька годин після оголошення Toyota її конкурент Honda заявив, що погодився з вимогами профспілок щодо підвищення зарплати на 5%. 

Агентство зазначає, що підвищення середньомісячної базової зарплати на 12 500 ієн ($92,70) у Honda є найбільшим стрибком принаймні з 1990 року.

З інфляцією близько 4% - найвищим рівнем за 40 років після десятиліть дефляції - Японія перебуває під більшим тиском, ніж будь-коли раніше, щоб підвищити зарплати для відновлення споживання.

Реклама:

Toyota заявила, що підвищення заробітної плати також стосуватиметься працівників, які працюють неповний робочий день і старших контрактників, і погодилася на прохання профспілки про одноразові бонусні виплати.

Економічна правда

Реклама: