Консалтинговий гігант McKinsey планує звільнити близько 2000 співробітників

Середа, 22 лютого 2023, 12:12 -

Консалтингова компанія McKinsey планує скоротии близько 2000 робочих місць, що є одним з найбільших скорочень в історії консалтингового гіганта.

Про це пише Bloomberg.

Компанія, відома тим, що розробляє плани скорочення персоналу для своїх клієнтів, планує скоротити і своїх співробітників, при цьому, як очікується, скорочення торкнеться насамперед допоміжного персоналу, який не має прямого контакту з клієнтами, повідомили джерела Bloomberg.

Згідно з планом, який отримав назву "Проєкт Магнолія", керівництво фірми сподівається, що цей крок допоможе зберегти компенсаційний фонд для своїх партнерів, розповіли співрозмовники на умовах анонімності.

Реклама:

"Компанія, яка протягом останнього десятиліття демонструє стрімке зростання чисельності персоналу, прагне реструктуризувати організацію своїх команд підтримки, щоб централізувати деякі функції.

Очікується, що план буде завершено найближчими тижнями, і остаточна кількість посад, які будуть скорочені з 45 000 працівників, ще може змінитися. Загальна кількість працівників зросла з 28 000 всього п'ять років тому і 17 000 у 2012 році", - пише агентство.

"Вперше за більш ніж десять років ми переглядаємо спосіб роботи наших команд, які не обслуговують клієнтів, щоб ці команди могли ефективно підтримувати і масштабуватися разом з нашою фірмою", - сказав представник компанії в електронному повідомленні.

Реклама:

За його словами,, фірма продовжує наймати професіоналів, які працюють безпосередньо з клієнтами.

За словами одного зі співрозмовників, у 2021 році фірма отримала рекордний дохід у розмірі 15 мільярдів доларів, а у 2022 році перевищила цей показник.

Компанії в різних галузях - від фінансів і технологій до роздрібної торгівлі - скорочують персонал на тлі уповільнення попиту і прогнозів про рецесію, що насувається. Технологічні гіганти, зокрема Amazon та Microsoft, оголосили про плани глибоких скорочень, а Goldman Sachs Group, Morgan Stanley та інші провідні банки ліквідують тисячі посад.

Економічна правда

Реклама: