Нафта дешевшає через побоювання, що процентні ставки зростуть ще більше і обмежать попит на паливо

Середа, 22 лютого 2023, 10:15 -

Ціни на нафту впали у середу на очікуваннях, що ФРС США вкаже на те, що  процентні ставки будуть підвищуватися, що викликає побоювання щодо зниження темпів зростання світової економіки і попиту на паливо.

Про це пише Reuters.

Як змінились ціни

Ф'ючерси на нафту марки Brent з поставкою в квітні впали на 30 центів до $82,75 за барель до 07:21 за Гринвічем після зниження на 1,2% у вівторок.

Реклама:

Ф'ючерси на нафту West Texas Intermediate (WTI) на квітень впали на 38 центів до 75,98 долара за барель. Березневий контракт WTI закінчився у вівторок, знизившись на 18 центів.

Причини зниження цін

ФРС США опублікує протокол свого останнього засідання в середу, який дасть трейдерам уявлення про те, як високопосадовці прогнозують підвищення процентних ставок після того, як останні дані показали більш високі, ніж очікувалося, показники зайнятості та споживчих цін в США. 

Реклама:

Вищі процентні ставки мають тенденцію до підвищення курсу долара, що робить нафту, деноміновану в доларах, дорожчою для власників інших валют.

Однак інші економічні звіти зі США, найбільшого у світі споживача нафти, показали деякі тривожні ознаки. Продажі наявного житла впали в січні до найнижчого рівня з жовтня 2010 року, що стало 12-м місячним падінням, яке є найдовшою серією з 1999 року.

"Зростаючі побоювання щодо рецесії стримують ціни на нафту, але ринок з обережним оптимізмом дивиться на відновлення попиту в Китаї, особливо на бензин і авіаційне паливо", - сказала глава аналітичного відділу Vortexa в Азійсько-Тихоокеанському регіоні Серена Хуанг.

Попереднє опитування аналітиків Reuters у вівторок також показало зростання запасів сирої нафти в США, що посилює занепокоєння щодо попиту.

Однак очікування скорочення світових поставок і зростання попиту з боку Китаю пом'якшили загальне падіння цін. Аналітики очікують, що імпорт нафти в Китай досягне рекордного рівня в 2023 році, щоб задовольнити зростаючий попит на транспортне паливо і в міру введення в експлуатацію нових нафтопереробних заводів.

Це відбувається в той час, коли Китай очікує процвітання свого туристичного ринку в цьому році, починаючи з напруженого і активного літнього туристичного сезону, коли мандрівники з'їжджаються до місць відпочинку після того, як уряд припинив політику нульового рівня захворюваності на COVID-19, яка тримала людей вдома протягом майже трьох років.

Економічна правда

Реклама: