"З людьми треба прощатися по-людяному": Гетманцев про свою вдячність Ігорю Абрамовичу

Вівторок, 21 лютого 2023, 20:35 -

Голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев пояснив, за що він дякував колишньому депутату "ОПЗЖ", який на початку лютого склав мандат.

Про це він сказав в інтерв'ю Економічній правді.

"Те, що ви говорите – чому поїхав (Ігор Абрамович перебував в Монако під час війни – ЕП), чому був в партії, – це питання до Абрамовича. Я давав характеристику професійним здібностям.

Я зазначив, що багато реформ не відбулося б, тих, які ми провели через комітет, якби його не було", – наголосив депутат.

"Я не бачив там проросійської риторики, абсолютно не бачив. Але була риторика з реформування країни і з підтримки того, що ми робимо". І антиофшорний закон не відбувся би без нього, і те, що ми робили реформи стосовно ринку капіталу, і навіть "антиколомойський" закон", – зазначив він.

"Тому я дійсно вдячний йому за те, що він зробив для країни. Оцінюйте, як хочете, але об'єктивно: треба з людьми, мені здається, по-людяному прощатися також", – додав Гетманцев.

Він не став пояснювати, який зв'язок може бути між Ігорем Абрамовичем та колишнім в.о. начальника Департаменту захисту економіки Нацполіції Сергієм Вязмікіним, яких журналісти УП показали разом на прогулянці в відеорепортажі "Батальйон "Монако".

Також Гетманцев піддав сумніву можливий вплив на роботу акцизного департаменту Вязмікіна.

"Ну, конспірологія – це наш національний вид спорту. Ярмоленка (голова акцизного департаменту – ЕП) я знаю з минулого життя. Я з ним спілкувався ще до того, як йому була запропонована посада…

Оця вся конспірологія, усі ці системи, які будують – хтось щось контролює, хтось чимось займається, – мені здається, це не відповідає дійсності абсолютно", – зазначив він.

За даними ЕП, нинішній директор Департаменту контролю за підакцизними товарами Олександр Ярмоленко та Сергій Вязмікін працювали разом одночасно в Департаменті захисту економіки Нацполіції.

Довідково:

6 лютого Верховна Рада підтримала дострокове припинення повноважень народного депутата від забороненої партії ОПЗЖ Ігоря Абрамовича.

Абрамович у 2019 році був обраний народним депутатом 9 скликання від партії "Опозиційна платформа – За життя" (номер 14 у списку партії) і був членом однойменної фракції у ВР.

За даними руху Чесно, з 24 лютого до 1 червня 2022 року нардеп пропустив всі засідання Ради щодо яких є дані.

Читайте детальніше в інтерв'ю: Данило Гетманцев: Якщо я мовчу, значить я в темі. Або в "долі". Або в темі і в "долі"