У низці областей перебої з електроенергією через негоду

Вівторок, 21 лютого 2023, 15:33 -

Оператори систем розподілу повідомили про аварійне відключення високовольтної лінії в Одесі, Хмельницькій, Івано-Франківській та Львівській областях.

Про це йдеться у повідомленнях пресслужб ДТЕК Одеські електромережі, Хмельницькобленерго, Прикарпаттяобленерго та Львівобленерго.

Згідно з повідомленням "Хмельницькобленерго", негода та сильні пориви вітру спричиняють обриви проводів повітряних ліній електропередачі на території області.

"Бригади обленерго здійснюють аварійно-відновлювальні роботи, але пориви вітру не вщухають", – попереджає оператор.

Реклама:

"Прикарпаттяобленерго" зафіксувало аварійні відключення електроенергії на 125 підстанціях області.

"Станом на 15:00 вимкнень в мережах області побільшало.  Без електропостачання повністю 15 населених пунктів, частково знеструмлені вулиці 13 населених пунктів. Найбільше вимкнень на Верховинщині. Також негода зачепила Городенківщину, Долинщину, Косівщину та Рогатинщину.

На Львівщині понад 100 населених пунктів знеструмлені повністю або частково через сильний вітер.

Реклама:

"У Львівській області повністю знеструмлено 65 населених пунктів та 57 - частково. Відновлюють електропостачання 48 бригад "Львівобленерго" у складі 206 працівників, задіяли 72 одиниці техніки", - йдеться в повідомленні обленерго.

В Одесі зафіксували аварійне відключення високовольтної лінії, що живить Київський та Приморський райони Одеси.

"Фахівці вже виконують аварійно-відновлювальні роботи. Електронавантаження перерозподілено на високовольтну лінію, яку енергетики відремонтували на вихідних. Тому подача світла до будинків одеситів відбувається згідно з графіком стабілізаційних відключень", – йдеться у повідомленні оператора на фейсбук-сторінці.

Причину аварії ДТЕК не повідомив.

Реклама: