Україна хоче презентувати проєкт банку розвитку для відбудови в "найближчі місяці" – Шурма

Понеділок, 20 лютого 2023, 11:24 -

Україна працює з міжнародними партнерами над формуванням банку розвитку або фонду розвитку, цей інструмент знаходиться на фінальній стадії, і буде презентований в найближчі місяці.

Про це заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма розповів в інтерв’ю Liga.net.

Він вважає, що для довгострокової відбудови Україна потребує доступ до приватного капіталу, доступ до великих фондів, комерційних банків, інвестфондів. "Тому що там є трильйони доларів, які повинні стати основним джерелом відбудови", – зазначив Шурма і додав, що державі потрібно зробити так, аби ці кошти прийшли сюди.  

Крім того, що держава потребує принципових структурних реформ, насамперед у частині верховенства права та антикорупції, Україна повинна дати базовий канал фінансування проєктів відновлення. 

Реклама:

"Саме тому ми зараз працюємо з нашими міжнародними партнерами — BlackRock та J.P. Morgan — над формуванням банку розвитку або фонду розвитку, які стануть першим локомотивом інвестицій у перші десятки-сотні проєктів і які допоможуть відкрити Україну для всього світового бізнесу", – розповідає Шурма. "Як це все працюватиме, я розповім трошки згодом. Лише скажу, що цей інструмент на фінальній стадії, і в найближчі місяці він буде презентований сотням інвесторів зі всього світу та в Україні". 

Читайте також: Сотні мільярдів доларів на відбудову через одну установу. Що таке банк розвитку України і навіщо він?

Реклама:
Реклама: