Уряд США розмовляв з Маском про використання Starlink українськими військовими

Неділя, 19 лютого 2023, 10:45 -
 
getty images

Державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив, що представники американського уряду розмовляли з Ілоном Маском щодо використання супутникового інтернету Starlink в Україні.

Про це пише Reuters. 

Під час свого інтерв’ю на телеканалі NBC News Блінкен, відповідаючи на питання чи просили Сполучені Штати виконавчого директора компанії Ілона Маска не обмежувати використання можливостей Starlink українськими військовими, підтвердив, що така розмова була, але її деталі розкривати не може. 

Цього місяця SpaceX заявила, що вжила заходів, щоб запобігти використанню українськими військовими сервісу Starlink компанії для управління безпілотниками в зоні проведення бойових дій.

Реклама:

SpaceX приватно доставила в Україну вантажівки з терміналами Starlink, що дозволяє військовим країни спілкуватися, підключаючи їх і з'єднуючи з майже 4 000 супутників, які SpaceX вже запустила на низьку навколоземну орбіту.

За словами Маска, Росія намагалася заглушити сигнали Starlink в регіоні, але SpaceX протидіяла цьому, посилюючи програмне забезпечення сервісу.

Нагадаємо:

Реклама:

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров прокоментував інформацію, що SpaceX нібито обмежила використання Україною інтернету Starlink для управління дронами. Стверджує, що проблем з роботою терміналів "Старлінк" в Україні наразі не спостерігається.

Компанія SpaceX вжила заходів, щоб запобігти використанню українськими військовими супутникового інтернету Starlink для управління безпілотниками в регіоні під час війни країни з Росією.

Реклама: