Регулятор не підвищує тарифи для 6 обленерго, які працюють в зоні бойових дій

Середа, 15 лютого 2023, 18:05 -

Виправлено. Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг не підвищила, а встановила тарифи на розподіл електроенергії шістьом обленерго, які працюють у зоні бойових дій.то

Про підвищення тарифів повідомив Укрінформ, згодом в НКРЕКП заявили, що ця інформаціє не відповідає дійсності.

Агентство повідомило, що тарифи на розподіл електроенергії підвищаться для АТ "ДТЕК Донецькі електромережі", ПАТ "Запоріжжяобленерго", АТ "Херсонобленерго", ТОВ "ДТЕК Високовольтні мережі", ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" та ДП "Регіональні мережі". Підвищення відбуватиметься в два етапи: з 1 квітня та 1 липня.

Зазначається, що при встановленні нових тарифів регулятор переглянув витрати: на оплату праці, на послуги оператора системи передачі, на послуги з диспетчерського управління та витрати, пов'язані із закупівлею електроенергії.

Реклама:

Відтак, із 1 липня тарифи для шести обленерго збільшаться порівняно з чинними на понад 50% за першим класом напруги та більш як на 35% – за другим класом.

У НКРЕКП пояснили, що за результатами засідання 14 лютого регулятор СХВАЛИВ ПРОЄКТИ ПОСТАНОВ НКРЕКП про встановлення тарифів на послуги з розподілу електричної енергії (із застосуванням стимулюючого регулювання та за методологією "Витрати+") та оприлюднення їх на офіційному вебсайті НКРЕКП з метою одержання зауважень і пропозицій.

Реклама:
Реклама: