Виробник мікросхем пам'яті Micron знижує зарплати керівникам через падіння попиту на чипи

П'ятниця, 10 лютого 2023, 12:49 -

Найбільший виробник мікросхем памʼяті в США Micron Technology скорочує зарплати керівників на 20% і призупиняє виплату бонусів, оскільки компанія намагається впоратися з загальногалузевим спадом.

Про це пише Bloomberg.

Так, зарплата головного виконавчого директора компанії Санджая Мехротра буде скорочена скоротиться на одну пʼяту, а віце-президентів - на 15%, повідомив Micron в четвер.

Крім цього, заробітну плату старших віце-президентів буде знижено на 10%, а бонуси буде призупинено.

Реклама:

"Цей крок слідує за планом скорочення робочих місць в Micron на 10%. Компанія, що базується в штаті Айдахо, бореться з млявим попитом на мікросхеми пам'яті в умовах уповільнення продажів персональних комп'ютерів та інших пристроїв.

Скорочення призведе до зменшення цільової грошової компенсації керівників на 53-75%", - пише агентство.

Компанія також урізає зарплати ширшій групі керівників, а члени ради директорів, які не є працівниками компанії, отримують на 20% меншу грошову винагороду.

Реклама:

За словами головного виконавчого директора Micron Санджая Мехротра, у галузі спостерігається найгірший дисбаланс між попитом та пропозицією за останні 13 років.

Він додав, що унікальний збіг обставин - війна в Україні, сплеск інфляції, COVID та перебої з постачаннями - призвів до того, що індустрія чипів памʼяті повторила минулі цикли, коли ціни різко впали та знищили прибуток. 

Економічна правда

Реклама: