"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Британія вивчить досвід Канади в питанні конфіскації російських активів

Вівторок, 31 січня 2023, 17:30 -

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі пообіцяв, що британський уряд уважно вивчатиме канадську модель арешту активів російських олігархів, які перебувають під санкціями, і використання цих коштів для допомоги Україні.

Про це, як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sky News, він сказав у вівторок під час дебатів у Палаті громад.

"Найбільш очевидним принципом природної справедливості є те, що ті фізичні та юридичні особи, які фінансували жорстокість, спрямовану проти України та українського народу, зрештою і є тими, хто повинен потім нести найважчий тягар оплати, витрат на реконструкцію та відновлення цієї країни", – зазначив Клеверлі.

"Ми тісно співпрацюємо з нашими канадськими союзниками. Я обговорював це (питання) з канадським прем'єр-міністром під час мого нещодавнього візиту до Канади, і ми будемо уважно придивлятися і виносити уроки з тих заходів, які вони вживають з цього питання", – додав він.

Реклама:

Ще в липні 2022 року тодішня очільниця британського МЗС Ліз Трасс заявила, що підтримує ідею конфіскації заморожених російських активів у Великій Британії та їхньої передачі жертвам війни Росії в Україні.

За даними станом на листопад, загальна вартість заморожених російських активів у Британії становить понад 18 мільярдів фунтів стерлінгів.

Нагадаємо, у червні 2022-го в Канаді набули чинності поправки до закону про спеціальні економічні заходи, який передбачає можливість конфіскації активів, що потрапили під санкції через війну Росії, та їхнє використання на підтримку України.

Реклама:

Читайте більше: Канадський прецедент: як конфісковані російські активи будуть передані Україні.

Європейська правда

Реклама: