Збій в хмарних сервісах Microsoft торкнувся користувачів по всьому світу

Середа, 25 січня 2023, 15:52 -

Корпорація Microsoft заявила, що відновила всі свої хмарні служби після того, як мережевий збій припинив роботу її хмарної платформи Azure разом зі службами як Teams і Outlook, якими користуються мільйони людей по всьому світу.

Про це повідомляє Reuters.

Сторінка статусу Azure показала, що сервіси постраждали в Америці, Європі, Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, на Близькому Сході та в Африці. Не постраждали лише послуги в Китаї та його платформа для урядів.

За даними Microsoft, збій у роботі Azure, яка має 15 мільйонів корпоративних клієнтів і понад 500 мільйонів активних користувачів може вплинути на численні служби та створити ефект доміно, оскільки майже всі найбільші компанії світу використовують цю платформу.

Реклама:

Раніше корпорація заявила, що виявила проблему підключення до мережі з пристроями в глобальній мережі Microsoft. Це впливає на підключення між клієнтами в Інтернеті до Azure, а також підключення між службами в центрах обробки даних, йдеться в повідомленні.

Пізніше Microsoft у Twitter повідомила, що скасувала зміну мережі, яка, на її думку, спричиняла проблему, і використовувала додаткову інфраструктуру для прискорення процесу відновлення.

Скільки користувачів постраждали від збою в компанії не розголошують, однак дані веб-сайту Downdetector для відстеження збоїв показали тисячі інцидентів на різних континентах.

Реклама:

Під час збою користувачі зіткнулися з проблемами під час обміну повідомленнями, приєднання до дзвінків або використання будь-яких функцій програми Teams. Також збій вплинув на роботу Microsoft Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive for Business.

Економічна правда

Реклама: