Нафта торгується різноспрямовано: інвестори оцінюють попит в Китаї і перспективи економіки США

Вівторок, 24 січня 2023, 10:37 -

Ціни на нафту зросли на азійських торгах у вівторок на тлі сподівань на відновлення попиту на паливо з боку Китаю, хоча побоювання щодо уповільнення економіки США обмежили зростання.

Про це пише Reuters.

Як змінились ціни

Нафта марки Brent подешевшала на 7 центів до $88,12 за барель до 07:15 за Гринвічем, після того, як зросла до сесійного максимуму в $88,36.

Реклама:

Американська нафта West Texas Intermediate (WTI) подорожчала на 5 центів до 81,67 долара після зростання до 81,88 долара на початку сесії.

Причини зміни цін

Аналітики Goldman Sachs вважають, що такі товари, як сира нафта, нафтопродукти, скраплений газ і соєві боби, виграють від відновлення попиту в Китаї.

Реклама:

Ціни на нафту на фізичних ринках почали рік з ралі, оскільки Китай, який більше не стримується заходами боротьби з пандемією, демонструє ознаки збільшення обсягів закупівель, а трейдери занепокоєні тим, що санкції проти Росії можуть призвести до скорочення поставок.

"Крім того, долар США, що коливається біля багатомісячного мінімуму, підтримує ціни на нафту", - зазначає незалежний експерт нафтового ринку Сугандха Сачдева.

Долар коливався біля дев'ятимісячного мінімуму по відношенню до євро. Слабший долар робить деноміновані в доларах товари, в тому числі нафту, дешевшими для покупців, які використовують інші валюти.

У Сполучених Штатах "економіка все ще може повернутися до рецесії, і деякі енерготрейдери все ще скептично ставляться до того, як швидко попит на нафту в Китаї відновиться в цьому кварталі", - зазначає аналітик OANDA Едвард Мойя.

Що стосується запасів, то очікується, що запаси сирої нафти і бензину в США минулого тижня зросли, в той час як запаси дистилятів знизились, як показало попереднє опитування Reuters в понеділок.

Економічна правда

Реклама: