"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна отримає обладнання для реконструкції енергосистеми від Швеції

Вівторок, 24 січня 2023, 09:58 -

Уряд Швеції прийняв рішення про передачу Україні обладнання для відновлення енергопостачання після російських ракетних атак.

Про це повідомляє пресслужба шведського уряду.

Згідно з рішенням уряду, матеріали для відновлення української енергосистеми передасть Svenska kraftnät – оператор системи передачі електроенергії у Швеції.

"Росія використовує зиму та холод як зброю проти мирного населення та намагається вивести з ладу українську електроенергетику. У минулому уряд надавав пакет підтримки, спрямований на протиповітряну оборону, який зміцнює здатність України захищатися від нападів, наприклад, на енергетичну систему. Підтримка Svenska kraftnät сприятиме реконструкції енергосистеми. Загалом ця підтримка забезпечує захист суспільства", – прокоментував міністр енергетики та промисловості країни Ебба Буш.

Реклама:

В уряді уточнили, що у Швеції є кілька гравців енергетичного сектору, які розглядають можливість передачі Україні матеріалів, які раніше викидали під час заміни обладнання, але зараз можуть виявитися корисними для відновлення української енергосистеми.

Svenska kraftnät веде діалог зі Шведським агентством із захисту та готовності громад (MSB) щодо транспортування цих матеріалів до України.

Економічна правда

Реклама:
Реклама: