Франція та Німеччина планують з’єднати Париж і Берлін швидкісним потягом

Понеділок, 23 січня 2023, 09:00 -

Франція та Німеччина оголосили про план покращення залізничного сполучення між двома країнами, швидкісний потяг між столицями можуть запустити у 2024 році.

Про це йдеться у декларації, оприлюдненій після зустрічі президента Франції Еммануеля Макрона і канцлера Німеччини Олафа Шольца, повідомляє Bloomberg.

Країни "підтримують розгортання маршруту швидкісного поїзда між Парижем і Берліном, а також нічного залізничного сполучення, запланованого на 2024 рік".

Країни також планують розробити до наступного літа залізничний квиток для молоді, щоб вони могли дешево подорожувати між двома країнами. 

Реклама:

Французька залізнична компанія SNCF та німецька Deutsche Bahn, які перебувають у державній власності, раніше заявляли, що планують відкрити пряме швидкісне сполучення між столицями країн наприкінці цього року. 

Залізничний транспорт стає дедалі більш популярним з екологічних міркувань, адже люди прагнуть уникнути перельотів на літаках.

Уряд Макрона намагається відновити деякі нічні залізничні сполучення Франції, наприклад, між Парижем і Ніццою, задля "зеленого" переходу, після того, як роками не інвестував у них. Макрон також заявив, що заборонить внутрішні авіарейси, якщо є залізнична альтернатива, яка займає менше 2,5 годин, але цей захід ще не набув чинності.

Реклама:

Наразі поїздка між Парижем і Берліном залізницею займає щонайменше 8 годин. Париж і Франкфурт вже з'єднані швидкісним поїздом.

Реклама: