Німеччина заявляє, що більше не залежить від російських енергоносіїв

Четвер, 19 січня 2023, 11:05 -

Німеччина повністю диверсифікувала свою енергетичну інфраструктуру після вторгнення Росії в Україну і більше не залежить від російських енергоносіїв.

Про це заявив міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер, пише BBC.

За словами міністра, Німеччина більше не імпортує енергоносії безпосередньо з Росії.

BBC нагадало, що після вторгнення Росія перекрила газові крани до Європи, що призвело до побоювань щодо відключень електроенергії цієї зими.

Реклама:

Але, за словами Лінднера, Німеччина знайшла нові джерела енергії.

"Так, звичайно, Німеччина все ще залежить від імпорту енергоносіїв, але сьогодні не від російського імпорту, а від світових ринків", - сказав він.

Раніше Німеччина імпортувала з Росії близько половини газу і більше третини нафти.

Реклама:

У пошуках альтернативних джерел енергії країна знову запустила вугільні електростанції, відклала плани закриття трьох атомних електростанцій, що залишилися, і наполягає на збільшенні потужностей для зберігання природного газу, імпортованого з інших країн, таких як Норвегія і США.

На Всесвітньому економічному форумі у Давосі Лінднер звернув увагу на швидкість, з якою був побудований новий термінал зрідженого природного газу в Німеччині - за його словами, за рекордні вісім місяців. Він додав, що планується більше інвестицій в інфраструктуру.

"Це лише [один] приклад величезних змін у німецькій політиці", - сказав він.

"Ми зрозуміли, що після епохи канцлера [Ангели] Меркель ми повинні підвищувати нашу конкурентоспроможність. Та епоха була зосереджена на сильних сторонах минулого, а зараз ми розвиваємо сильні сторони майбутнього", - резюмував міністр.

Лінднер також вніс оптимістичну ноту, припустивши, що існують "деякі докази" того, що інфляція в Німеччині досягла свого піку в минулому році.

"Ймовірно, відновлення світової економіки та європейських економік відбувається швидше, ніж очікувалося", - сказав він.

Економічна правда

Реклама: