Всесвітній економічний форум у Давосі пройде без росіян

Неділя, 15 січня 2023, 13:54 -
 
getty images

Всесвітній економічний форум у Давосі, який триватиме з 16 по 20 січня, пройде без російських мільярдерів, які стали небажаними гостями через повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомляє Bloomberg.

Крім відсутніх росіян, цього року немає нікого з Китаю, оскільки країна все ще переживає різкий сплеск випадків Covid і падіння фондового ринку, який стер 224 млрд доларів зі статків найбагатших людей країни у 2022 році.

Натомість збільшується кількість мільярдерів із Перської затоки, регіону, який знову збільшує свої прибутки завдяки зростаючим цінам на нафту.

Реклама:

Зазначається, що від Індії до Давоса завітає 13 мільярдерів. Американці, як завжди, сформували найбільшу групу: 33 мільярдери збираються відвідати, включаючи корпоративних титанів, які пропустили минулорічний захід, який було перенесено на травень. Волл-стріт, зокрема, буде добре представлена, серед запрошених – головний виконавчий директор JPMorgan Chase & Co. Джеймі Дімон, Ларрі Фінк з BlackRock Inc. і Стів Шварцман з Blackstone Inc. 

Попри близькість до швейцарського гірськолижного курорту, лише 18 європейських мільярдерів зареєстровані для поїздки. З постраждалої від рецесії Великої Британії відвідують лише індійці: лондонський Лакшмі Міттал зі сталеливарного гіганта ArcelorMittal та його діти.

Економічна правда.

Реклама:

Реклама: